Jardunaldia: "Bertoko elikagaien jasangarritasuna sustatzea"
Euskal Autonomi Erkidegoko, eta herrialde mugakideetako, nekazaritza eta elikagaien industriak, administrazioak, merkaturatzaileak, banatzaileak, kontsumitzailen elkarteak, eta abar zuzenduta.
Edukia
Bertoko elikagaiek kanpotik ekarritakoen aurrean dituzten sendotasunak eta ahuleziak zehaztea da objektibo nagusia, sendotasunak balioan jartzeko eta ahuleziak hobetzeko asmotan.
Garatu berri dugun bertoko elikagaien jasangarritasuna neurtzeko metodologia ezagutzera ematea da bigarren objektibo nagusia.
Metodologia honek bertoko produktuen onurak identifikatzea baimenduko ditu bai enpresarentzat (hobetze ideak bilatuz), bai administrazioarentzat (etorkizuneko jasangarritasunerako plan estrategikoak zehazteko adibidez) eta baita kontsumitzaileentzat ere (bertoko produktuen onurak jakiteko adibidez).
Egitaraua
09.50 – 10.00 – Ongi Etorria
10.00 – 10.20 – Inaugurazio-hitzaldia: Bertoko elikagaien garrantzia.
Elikagaien industriak zuzendaritza. Eusko Jaurlaritza
10.20 – 10.40 – Gaur egungo bertoko elikagaiek pairatzen ari diren egoera.
Prozesu Eraginkor eta Jasangarriaken koordinatzailea. AZTI
10.40 – 11.15 – Bertoko elikagaien jasangarritasuna neurtzeko sistema berria.
Olatz Unamunzaga, Landare Ekoizpen Saila. NEIKER-Tecnalia
Saioa Ramos, Prozesu Eraginkor eta Jasangarriak. AZTI
11.15 – 11.45 – Pausa Café
11.40 – 12.05 – NIREA: Euskadiko landa nahiz itsasertzeko ingurunea berrindartzeko programa.
Nagore Garcia. Nirea programaren dinamizatzailea. HAZI Fundazioa
12.05 – 12.20 – Bertoko produktuek merkatuan sartzeko dituzten oztopo nagusiak eta egiaztapenen abaintalak.
Miriam Molina. Idiazabal Gaztaren J.D.B. Kontseilu Arautzailea
12.20 – 13.30 – Mahai Ingurua:
Alazne Uribarri. HAZI Fundazioa
Sergio Gonzalez. Ortutik Ahora
Marijo Imaz. EKOIZPEN-Orduña koordinatzailea.
Alberto López de Ipiña, SlowFood Alava
13.30 – 14.00 – Gosegarria
Inskripzioa Dohainik. Toki Mugatuak.
Informazio gehiago: Olatz Unamunzaga
Tlfnoa: (+34) 944 034 300
E-maila: ounamumzaga@neiker.eus