Getariako portua (Gipuzkoa)
San Anton eta herria XVI. mendean bat egin zirenetik, Getariako portua Kantauriko babeslekurik seguruenetakoa izan da eta bajurako arrantzan garrantzi handikoa.
Azken urteotan inbertsio handiak egin ditu Eusko Jaurlaritzak, portua kostaldeko azpiegiturarik onenetarikoekin hornituz. Sarrera, kai-mutur, eta lehorreratzeko gune erosoak eraiki dira, baita aisialdi-untzientzako pantalanak ere. Gaur egun arrantza eta turismoko portu izateko erazko azpiegitura du Getariako portuak.
Klik egin argazkiak ampliatzeko:
Plan berezia
Getariako portuko plan berezia
- Memoria (.pdf, 1 Mb)
- Antolamendu orokorra (.dwg, 1.5 Mb)
Ezaugarri orokorrak
- Kokagunea: l: 43 -18,4 N L: 02 -12 W
- Marearen Gorabehera: 4,5 m
- Portuko Sarrera:
- Zabalera:50 m
- EIBBko Sakonera: 9 m
- Norabidea: S E
Portuko zerbitzuak
- Lehorreratze-orgak: 2 pribatuak
- Garabiak: 1 (5 t-koa.)
- Travelifta: 30 t-koa
- Konponketa tailerrak eta aroztegia (fibra eta egurra)
- Ur hartuneak
- Errekin hartun eak
- Argindar hartuneak
- Heliportua
- Itsas hornidura eta hornigaiak
Portuarekin erlazionaturiko erakundeak
Portu eta Itsas Gaietako Zuzendaritza
Muelle 23, 2. 20003 Donostia -San Sebastian
Tf.: (34) 943 02 29 70 - Fax: (34) 943 02 29 71
Portuko Bulegoa
Hegoaldeko Kaia z/g
Tf.: (34) 943 14 02 78 - Mugikorra: 688 67 10 07 - Fax: (34) 943 14 05 56
Itsasoko Etxea (ISM)
Kaia z/g
Tf.: (34) 943 14 06 53
Itsas Kapitaintza
Kaia 2
Tf.: (34) 943 14 05 51 - Fax: (34) 943 14 07 66
Gurutze Gorria. Itsas salbamendurako gunea
Hegoaldeko Kaia z/g - Tf.: (34) 943 14 05 06
Getariako portua
Txirrista. Rampa. Rampe. Ramp
Hondartza. Playa. Plage. Beach
Arrantza alderdia. Zona de pesca. Zone de peche. Fishing area
Aisialdi alderdia. Zona de recreo. Zone de plaisance. Marina
Portu alderdia. Área del puerto. Aire portuaire. Port area
Merkatal alderdia / bidaiariak. Zona comercial / pasajeros. Zone commeciale / passagers Commercial area / passengers
Buia. Boya. Bouee. Buoy
Konponketarako alderdia. Zona de reparaciones. Zone de reparations. Repairs zone
Azken aldaketako data: