Consulta

Consulta simple

Servicios


Último boletín RSS

Boletin Oficial del País Vasco

160. zk., 2001eko abuztuaren 20a, astelehena

N.º 160, lunes 20 de agosto de 2001


    Bestelako formatuak:
  • PDF

Hemen ikusgai dauden gainerako formatuen edukia PDF dokumentu elektroniko ofizial eta jatorrizkoa eraldatuz lortu da


El contenido de los otros formatos que aquí se muestran, se ha obtenido mediante una transformación del documento electrónico PDF oficial y auténtico

Bestelako Xedapenak

Otras Disposiciones

Nekazaritza eta Arrantza Saila
Agricultura y Pesca
4708
4708

AGINDUA, 2001eko uztailaren 18koa, Nekazaritza eta Arrantza sailburuarena, zeinaren bitartez finkatu baitira, Euskal Autonomia Erkidegoko nekazaritza-ustiategiei dagokienez, eta 2001. urterako, laborantzen marjina gordinak eta Nekazaritzako Lan-Unitateak (NELU) zehazteko modulu objektiboak.

ORDEN de 18 de julio de 2001, del Consejero de Agricultura y Pesca, por la que se fijan los márgenes brutos de los diversos cultivos y los módulos objetivos para la determinación de las Unidades de Trabajo Agrario (UTA) en las explotaciones agrarias de la Comunidad Autónoma del País Vasco para el año 2001.

Uztailaren 8ko 168/1997 Dekretuak Euskal Autonomia Erkidegoko lehentasunezko nekazaritza-ustiategiak arautu, eta EAEko eskualdeetako eta lurralde historikoetako laborantzarako gutxieneko unitateak zehaztu ditu, eta honako hau xedatu du bere 4.2 artikuluan: "Laneko unitate-errenta kalkulatzeko, ustiategiaren hedadura, kokapena, orientazio tekniko-ekonomikoa eta ekoizpen sistema kontuan hartuta, Industri, Nekazaritza eta Arrantza sailburuaren agindu batez, urtero zehaztuko dira marjina gordinak, ustiapenari dagozkion nekazaritzako lan-unitateak zehazteko modulu objektiboak eta ustiategi horren gastu finkoen koefizienteak; hori guztiori xedapen gehigarrietatik lehenengoan eta bigarrenean 1997. urterako xedatzen denari kalterik egin gabe".

El Decreto 168/1997, de 8 de julio, por el que se regulan las explotaciones agrarias prioritarias en la Comunidad Autónoma del País Vasco y se determinan las unidades mínimas de cultivo en los distintos Territorios Históricos y Comarcas de la CAPV dispone en su artículo 4.2 que "A los efectos del cálculo de la renta unitaria de trabajo, anualmente y teniendo en cuenta la dimensión, ubicación, orientación técnico-económica y sistema de producción de la explotación, mediante Orden del Consejero de Industria, Agricultura y Pesca, se fijarán los márgenes brutos, los módulos objetivos para determinar las unidades de trabajo agrario que corresponden a la explotación y los coeficientes de gastos fijos de esa explotación, sin perjuicio de lo dispuesto para el año de 1997 en las disposiciones adicionales primera y segunda".

Era berean, dekretu beraren xedapen iragankorretatik bigarrenak eta hirugarrenak honako hauek finkatu dituzte: 1997 urterako marjina gordinak, eta Nekazaritzako Lan Unitateak (NELU) zehazteko moduluak. Azkenik, azken xedapenetan lehenak esku ematen dio Nekazaritza eta Arrantza sailburuari Dekretu hori gara eta aplika dezan, bere eskumenen esparruan.

Asimismo, en las Disposiciones transitorias segunda y tercera se fijan los márgenes brutos y los módulos para la determinación de las Unidades de Trabajo Agrario (UTA) para el año 1997. Por último, en su disposición final primera se faculta al Consejero de Agricultura y Pesca para el Desarrollo y aplicación de dicho Decreto en el ámbito de sus competencias.

Dekretuaren 4.2 artikuluak jasotako aurreikuspen hori ez da bete, ahalegin handia egin behar delako datu estatistikoak biltzen eta lantzen, eta, batzuetan, hori ezin delako egin urtero-urtero, eta, gainera, marjina eta modulu berriak argitaratzeko moduko aldaketarik izaten ez delako urte guztietan.

La previsión contenida en artículo 4.2 no se ha cumplido debido a que requiere un gran esfuerzo de recogida y elaboración de datos estadísticos que no siempre es posible realizar anualmente y a que no todos los años existen variaciones significativas que justifiquen la publicación de nuevos márgenes y módulos.

Adierazle horiek eguneratzeko estatistika-lanak egin ondoren, eta igaro diren urteak kontuan hartuta, agindu honen bidez argitara ematen dira 2001eko datuei dagozkien marjina gordinak eta NELUak zehazteko moduluak. Hala ere, honako hau ere aurreikusi da: marjina eta modulu horiek indarrean jarraituko dutela ordezko marjinak eta moduluak argitaratu arte.

Una vez realizados los trabajos estadísticos para actualizar dichos indicadores y teniendo en cuenta los años transcurridos, por medio de la presente Orden se publican esto márgenes brutos y módulos parta la determinación de UTAs que están referidos a datos del año 2001, si bien se establece la previsión de que estos márgenes y módulos seguirán vigentes hasta la publicación de otros nuevos márgenes y módulos que los sustituyan.

Dekretu hau prestatzerakoan, Araba, Bizkaia eta Gipuzkoako foru aldundietako Nekazaritza sailek iritzia eman dute, baita eta lanbide-elkarteek ere. Horiek horrela, honako hau

Los Departamentos de Agricultura de las Diputaciones Forales de Álava, Bizkaia y Gipuzkoa, así como las asociaciones profesionales han sido consultadas en la elaboración de la presente Orden. En su virtud,

XEDATU DUT:
DISPONGO:

1. artikulua.– Xedea.

Artículo 1.– Objeto.

Hona agindu honen xedea: EAEko nekazaritza-ustiategiei dagokienez, eta 2001. urterako, laborantzen marjina gordinak eta Nekazaritzako Lan-Unitateak (NELU) zehazteko modulu objektiboak finkatzea, uztailaren 8ko 168/1997 Dekretuaren 4.2 artikuluaren eta azken xedapenetan lehenaren arabera —Dekretu horrek Euskal Autonomia Erkidegoko lehentasunezko nekazaritza-ustiategiak arautu, eta EAEko eskualdeetako eta lurralde historikoetako laborantzarako gutxieneko unitateak zehaztu ditu.

El objeto de la presente Orden es fijar los márgenes brutos de los diversos cultivos y los módulos de objetivos para la determinación de las Unidades de Trabajo Agrario (UTA) en las explotaciones agrarias de la CAPV para el año 2001, de conformidad con lo dispuesto en el artículo 4.2 y en la Disposición Final Primera del Decreto 168/1997, de 8 de julio, por el que se regulan las explotaciones agrarias prioritarias en la Comunidad Autónoma del País Vasco y se determinan las unidades mínimas de cultivo en los distintos Territorios Históricos y Comarcas de la CAPV.

2. artikulua.– Marjina gordinak.

Artículo 2.– Márgenes brutos.

2001. urterako, hainbat laborantzari dagozkion marjina gordinak agindu honetako I. eranskinean jasotako irizpide teknikoen arabera kalkulatuko dira.

Para el año 2001, los márgenes brutos correspondientes a los diversos cultivos se calcularán de conformidad con los criterios técnicos recogidos en el Anexo I de la presente Orden.

3. artikulua.– Nekazaritzako lan-unitateak (NELU) zehazteko moduluak.

Artículo 3.– Módulos para la determinación de UTAs.

2001. urterako, nekazaritza-ustiategi bateko Nekazaritzako Lan-Unitateak zehazteko moduluak agindu honetako II. Eranskinean jasotakoak izango dira. Era berean, II. Eranskinaren barruan sartu dira gastu finkoen koefizienteak.

Para el año 2001, los módulos para la determinación de las Unidades de Trabajo Agrario correspondientes a una explotación agraria serán los recogidos en el Anexo II de la presente Orden. Asimismo, dentro del Anexo II se recogen los coeficientes de gastos fijos.

4. artikulua.– Indarraldia.

Artículo 4.– Vigencia.

Marjina gordinak kalkulatzeko irizpide teknikoek —agindu honen I. Eranskinean jasotakoek— eta Nekazaritzako Lan-Unitateak zehazteko moduluek eta gastu finkoen koefizienteek —agindu honen II. Eranskinean jasotakoek— indarrean jarraituko dute harik eta haien ordez beste batzuk jartzen diren arte.

Los criterios técnicos para el cálculo de los márgenes brutos recogidos en Anexo I y los módulos para la determinación de las Unidades de Trabajo Agrario y coeficiente de gastos fijos recogidos en el Anexo II de la presente Orden mantendrán su vigencia en tanto no sean sustituidos por otros nuevos.

AZKEN XEDAPENA

DISPOSICION FINAL

Agindu hau Euskal Herriko Agintaritzaren Aldizkarian argitaratzen den egunaren biharamunean jarriko da indarrean.

La presente Orden entrará en vigor el día siguiente al de su publicación en el Boletín Oficial del País Vasco.

Vitoria-Gasteiz, 2001eko uztailaren 18a.

En Vitoria-Gasteiz, a 18 de julio de 2001.

Nekazaritza eta Arrantza sailburua,

El Consejero de Agricultura y Pesca,

IÑAKI GERENABARRENA MARTINEZ DE LAHIDALGA.

IÑAKI GERENABARRENA MARTINEZ DE LAHIDALGA.

I. ERANSKINA

ANEXO I

MARJINA GORDINAK
MÁRGENES BRUTOS

MOTA FAMILIA ESPEZIEA M.G.E. NELU/ Ha.

TIPO FAMILIA ESPECIE M.B.S U.T.A./Ha.

LARRE IRAUN-

PASTOS PERMANENTES

KORRAK

PASTOS PASTOS PERMANENTES PRADOS O PRADERAS 42.500* 0,05* PERMANENTES NATURALES

LARRE IRAUN- LARRE IRAUNKORRAK BEREZKO BELARDIAK EDO 42.500* 0, 05*

PASTOS PASTOS PERMANENTES PASTOS DE MONTAÑA 17.500* 0,02* PERMANENTES

KORRAK BELAR-SOROAK

* Unicamente se considerará aquellos pastos cuya producción forrajera se destine a la venta. Aquellos que se consuman por el ganado de la explotación tienen margen 0 y U.T.A.s 0.

LARRE IRAUN- LARRE IRAUNKORRAK MENDIKO LARREAK 17.500* 0,02*

HERBÁCEOS

KORRAK

HERBÁCEOS CEREALES GRANO TRIGO 104.446 0,05

* Bazka-produkzioa saltzeko duten larreak baino ez dira kontuan hartuko. Larre-bazka ustiategiko aziendak kontsumitzen badute, marjina = 0 dute, eta baita NELU = 0 ere.

HERBÁCEOS CEREALES GRANO CEBADA 101.975 0,05

BELARKIAK

HERBÁCEOS CEREALES GRANO AVENA, MIJO Y PANIZO 89.320 0,05

BELARKIAK ALETARAKO ZEREALAK GARIA 104.446 0,05

HERBÁCEOS CEREALES GRANO MAÍZ Y SORGO 52.942 0,10

BELARKIAK ALETARAKO ZEREALAK GARAGARRA 101.975 0,05

HERBÁCEOS CEREALES GRANO OTROS CEREALES 86.02 0,05

BELARKIAK ALETARAKO ZEREALAK OLO ARRUNTA, ARTATXIKIA 89.320 0, 05

HERBÁCEOS LEGUMINOSAS GRANO JUDIAS 310.713 0,25

ETA ARTATXIKI ILETSUA

HERBÁCEOS LEGUMINOSAS GRANO OTRAS 68.382 0,25

BELARKIAK ALETARAKO ZEREALAK ARTOA ETA BASARTOA 52.942 0,10

HERBÁCEOS PROTEAGINOSAS GRANO GUISANTE 68.382 0,25

BELARKIAK ALETARAKO ZEREALAK BESTE ZEREAL BATZUK 86.027 0, 05

HERBÁCEOS TUBÉRCULOS CONSUMO HUMANO PATATA CONSUMO 306.040 0, 17

BELARKIAK ALETARAKO LEKADUNAK BABARRUNAK 310.713 0,25

HERBÁCEOS TUBÉRCULOS CONSUMO HUMANO PATATA SIEMBRA 390.688 0, 25

BELARKIAK ALETARAKO LEKADUNAK BESTE BATZUK 68.382 0,25

HERBÁCEOS CULTIVOS INDUSTRIALES REMOLACHA AZUCARERA 213.778 0, 10 (SECANO)

BELARKIAK ALETARAKO PROTEAGINOSOAK ILARRA 68.382 0,25

HERBÁCEOS CULTIVOS INDUSTRIALES REMOLACHA AZUCARERA 345.938 0, 14 (REGADIO)

BELARKIAK GIZAKIARENTZAKO JATEKO PATATA 306.040 0,17

HERBÁCEOS CULTIVOS INDUSTRIALES GIRASOL 100.851 0,05

TUBERKULUAK

HERBÁCEOS CULTIVOS INDUSTRIALES TABACO 1.016.805 1,00

BELARKIAK GIZAKIARENTZAKO HAZITARAKO PATATA 390.688 0,25

HERBÁCEOS CULTIVOS INDUSTRIALES COLZA 75.638 0,05

TUBERKULUAK

HERBÁCEOS CULTIVOS INDUSTRIALES PLANTAS AROMATICAS, 97.750 0, 50

BELARKIAK LABORANTZA INDUSTRIALAK AZUKRE-ERREMOLATXA 213.778 0,10

MEDICINALES Y ESPECIAS

(GARAZTATU GABEA)

HERBÁCEOS FLORES Y ORNAMENTALES PLANT TEMPORADA,MACETA, 9.292.200 2,00

BELARKIAK LABORANTZA INDUSTRIALAK AZUKRE-ERREMOLATXA 345.938 0,14

EXTERIOR

(GARAZTATUA)

HERBÁCEOS FLORES Y ORN(AIRE Y/O FLOR CORTADA 9.292.200 2,00

BELARKIAK LABORANTZA INDUSTRIALAK EKILOREA 100.851 0,05

BAJO ABRIGO)

BELARKIAK LABORANTZA INDUSTRIALAK TABAKOA 1.016.805 1,00

HERBÁCEOS FLORES Y ORN (INVERNADERO) PLANT TEMPORADA,MACETA, 14.550.000 6,70

BELARKIAK LABORANTZA INDUSTRIALAK KOLTZA 75.638 0,05

EXTERIOR

BELARKIAK LABORANTZA INDUSTRIALAK USAIN-BELARRAK, SENDA- 97.750 0,50

HERBÁCEOS FLORES Y ORN (INVERNADERO) FLOR CORTADA 18.650.000 6, 70

BELARRAK ETA ESPEZIAK

HERBÁCEOS CULTIVOS FORRAJEROS MAÍZ FORRAJERO 242.143* 0,10*

BELARKIAK LOREAK ETA APAINGARRIAK ALDIAN ALDIKO LANDAREAK, 9.292.200 2,00

HERBÁCEOS CULTIVOS FORRAJEROS ALFALFA 180.206* 0,10*

LORONTZIA, KANP.

HERBÁCEOS CULTIVOS FORRAJEROS OTROS FORRAJES VERDES 147.500* 0, 10*

BELARKIAK LOREAK ETA APAINGARRIAK LORE MOZTUA 9.292.200 2, 00

ANUALES

(KANPOAN ETA/EDO BABESPEAN)

HERBÁCEOS CULTIVOS FORRAJEROS PRADERA ARTIFICIAL 134.670* 0, 07*

BELARKIAK LOREAK ETA APAINGARRIAK ALDIAN ALDIKO LANDAREAK, 14.550.000 6,70

(POLIFITAS)

(BEROTEGIA) LORONTZIA, KANP.

HERBÁCEOS CULTIVOS FORRAJEROS OTROS FORRAJES 134.670* 0,07*

BELARKIAK LOREAK ETA APAINGARRIAK LORE MOZTUA 18.650.000 6, 70

PLURIANUALES

(BEROTEGIA)

HERBÁCEOS CULTIVOS FORRAJEROS NABO Y REMOLACHA 89.450* 0,25*

BELARKIAK BAZKARAKO LABORANTZAK BAZKA-ARTOA 242.143* 0,10*

FORRAJEROS

BELARKIAK BAZKARAKO LABORANTZAK ALPAPA 180.206* 0,10*

* Unicamente se considerará aquella producción forrajera que se destine a la venta, aquella que se consuma por el ganado de la explotación tiene margen 0 y U.T.A.s 0.

BELARKIAK BAZKARAKO LABORANTZAK BESTE BAZKA BERDE BATZUK, 147.500* 0,10*

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO SIN ESPECIFICAR CULTIVO 8.663.300 6,70

URTEKOAK

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO LECHUGA Y ESCAROLA 14.652.500 6,70

BELARKIAK BAZKARAKO LABORANTZAK BELARDI ARTIFIZIALA 134.670* 0,07*

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO TOMATE 8.663.300 6,70

(POLIFITAK)

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO PIMIENTO 9.361.050 6,70

BELARKIAK BAZKARAKO LABORANTZAK BESTE BAZKA BATZUK, URTE 134.670* 0,07*

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO JUDIAS VERDES 6.745.000 6, 70

BATZUETAKOAK

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO ACELGAS 2.875.400 6,70

BELARKIAK BAZKARAKO LABORANTZAK BAZKA-ARBIA ETA - 89.450* 0, 25*

HERBÁCEOS HORTALIZAS EN INVERNADERO OTRAS 2.875.400 6,70

ERREMOLATXA

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) HUERTA SIN ESPECIFICAR 1.935.000 2,00

* Saltzeko bazka-produkzioa baino ez da kontuan hartuko. Ustiategiko aziendak kontsumitzen badu, marjina = 0 du, eta baita NELU = 0 ere.

CULTIVO

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN ZEHAZTU GABE 8.663.300 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) LECHUGA Y ESCAROLA 1.861.313 2,00

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN LETXUGA ETA ESKAROLA 14.652.500 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) COL, COLIFLOR,COL DE BRUS 711.210 2,00

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN TOMATEA 8.663.300 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) TOMATE 2.960.450 2, 00

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN PIPERRA 9.361.050 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) PIMIENTO 1.639.500 2, 00

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN LEKA 6.745.000 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) JUDIAS VERDES 1.339.100 2,00

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN ZERBA 2.875.400 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) ACELGAS 1.061.750 2, 00

BELARKIAK BARAZKIAK NEGUTEGIAN BESTE BATZUK 2.875.400 6,70

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) ZANAHORIAS 1.604.370 2, 00

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI BARATZEA, ZEHAZTU 1.935.000 2, 00

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) PUERROS 2.170.500 2, 00

LABORANTZAK) GABEKO LABORANTZA

HERBÁCEOS HORTALIZAS (CULT. HORTÍCOLAS) OTRAS 1.241.029 2,00

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI LETXUGA ETA ESKAROLA 1.861.313 2,00

HERBÁCEOS HORTALIZAS CULTIVO EXTENSIVO LECHUGA 805.725 0,40

LABORANTZAK)

(EN TIERRA DE LABOR)

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI AZA, AZALOREA, BRUSELAZA 711.210 2,00

HERBÁCEOS HORTALIZAS CULTIVO EXTENSIVO ESCAROLA 575.725 0,40

LABORANTZAK)

(EN TIERRA DE LABOR)

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI TOMATEA 2.960.450 2,00

HERBÁCEOS HORTALIZAS CULTIVO EXTENSIVO COL, COLIFLOR,COL DE BRUS 385.000 0,40

LABORANTZAK)

(EN TIERRA DE LABOR)

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI PIPERRA 1.639.500 2,00

HERBÁCEOS HORTALIZAS CULTIVO EXTENSIVO JUDIAS VERDES 196.800 0, 40

LABORANTZAK)

(EN TIERRA DE LABOR)

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI LEKAK 1.339.100 2,00

HERBÁCEOS HORTALIZAS CULTIVO EXTENSIVO ZANAHORIAS 740.040 0, 40

LABORANTZAK)

(EN TIERRA DE LABOR)

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI ZERBA 1.061.750 2,00

HERBÁCEOS HORTALIZAS CULTIVO EXTENSIVO OTRAS 434.000 0,40

LABORANTZAK)

(EN TIERRA DE LABOR)

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI AZENARIOA 1.604.370 2,00

HERBÁCEOS SEMILLAS Y PLANTAS VIVERO HORTICOLAS 17.662.500 7, 00

LABORANTZAK)

DESTINADAS A LA VENTA

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI PORRUAK 2.170.500 2,00

LEÑOSOS

LABORANTZAK)

LEÑOSOS FRUTALES MANZANA DE MESA INTENSIVO 813.000 0,40

BELARKIAK BARAZKIAK (BARAZKI BESTE BATZUK 1.241.029 2,00

LEÑOSOS FRUTALES MANZANO DE SIDRA Y 403.650 0,30

LABORANTZAK)

MANZANO DE MESA

BELARKIAK BARAZKIAK, LABORANTZA LETXUGA 805.725 0,40

EXTENSIVO

ESTENTSIBOA (LUR LANDUAN)

LEÑOSOS FRUTALES PERAL 496.550 0,40

BELARKIAK BARAZKIAK, LABORANTZA ESKAROLA 575.725 0,40

LEÑOSOS FRUTALES OTRO 120.000 0,40

ESTENTSIBOA (LUR LANDUAN)

LEÑOSOS FRUTALES NOGAL 138.475 0,40

BELARKIAK BARAZKIAK, LABORANTZA AZA, AZALOREA, BRUSELAZA 385.000 0,40

LEÑOSOS FRUTALES AVELLANO 138.475 0,40

ESTENTSIBOA (LUR LANDUAN)

LEÑOSOS FRUTALES ACTINIDIA (KIWI) 1.118.550 0,60

BELARKIAK BARAZKIAK, LABORANTZA LEKAK 196.800 0,40

LEÑOSOS VIÑEDO RIOJA ALAVESA 940.000 0,30

ESTENTSIBOA (LUR LANDUAN)

LEÑOSOS VIÑEDO UVA DE TXAKOLI 1.191.050 0,40

BELARKIAK BARAZKIAK, LABORANTZA AZENARIOAK 740.040 0,40

LEÑOSOS OLIVAR / OTROS INDUSTRIALES OLIVAR 86.175 0,50

ESTENTSIBOA (LUR LANDUAN)

LEÑOSOS VIVEROS FORESTALES TODAS LAS ESPECIES 4.731.885 2,00

BELARKIAK BARAZKIAK, LABORANTZA BESTE BATZUK 434.000 0,40

(RAIZ DESNUDA)

ESTENTSIBOA (LUR LANDUAN)

LEÑOSOS VIVEROS FORESTALES TODAS LAS ESPECIES 11.166.000 5, 00

BELARKIAK SALTZEKO HAZIAK ETA BARAZKIEN MINTEGIA 17.662.500 7, 00

(CONTENEDOR)

LANDAREAK

LEÑOSOS VIVEROS FRUTALES TODAS LAS ESPECIES 8.538.000 4,00

ZUREZKOAK

FORESTALES

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK MAHAI-SAGARRA, 813.000 0,40

FORESTALES ESPECIES MATORRALES ESPECIES MATORRALES 0 0

INTENTSIBOA

FORESTALES ESPECIES ARBÓREAS CONÍFERAS 57.490 0,04

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK SAGARDOTARAKO 403.650 0,30

FORESTALES ESPECIES ARBÓREAS FRONDOSA 28.960 0,02

SAGARRONDOA ETA

FORESTALES ESPECIES ARBÓREAS MIXTAS CONIFERAS- 43.225 0,04

MAHAIRAKO SAGARRONDO

FRONDOSAS

ESTENTSIBOA

FORESTALES ABETOS PARA NAVIDAD ABETOS PARA NAVIDAD 354.460 0, 30

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK MADARIONDOA 496.550 0,40

NO CULTIVO

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK BESTE BAT 120.000 0,40

NO CULTIVO NO FAMILIA RETIRADA (BARBECHO) 46.000 0,01

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK INTXAURRONDOA 138.475 0,40

GANADO

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK HURRONDOA 138.475 0,40

ESPECIE RAZA M.B.S. (CAE) U.T.A./Cabeza

ZUREZKOAK FRUTARBOLAK AKTINIDIA (KIWI) 1.118.550 0,60

AVES

ZUREZKOAK MAHASTIAK ARABAKO ERRIOXA 940.000 0,30

AVES GALLINAS PONEDORAS 445* 0,0006

ZUREZKOAK MAHASTIAK TXAKOLIN-MAHATSA 1.191.050 0,40

AVES CODORNIZ PUESTA 72* 0,0003

ZUREZKOAK OLIBONDOA / BESTE OLIBONDOA 86.175 0,50

AVES CODORNIZ ENGORDE 4* 0,0001

INDUSTRIAL BATZUK

AVES POLLO PARA CARNE (BROILER) 153* 0,0002

ZUREZKOAK BASO-MINTEGIAK ESPEZIE GUZTIAK 4.731.885 2,00

AVES POLLO PARA CARNE (POLLO DE CASERIO) 1.452* 0,001

(SUSTRAI HUTSEKOAK)

AVES PATO, OCA 350* 0,001

ZUREZKOAK BASO-MINTEGIAK ESPEZIE GUZTIAK 11.166.000 5,00

AVES AVESTRUZ 20.000 0,05

(EDUKIONTZIAN)

Este margen bruto se entiende por plaza.

ZUREZKOAK MINTEGIAK, FRUTARBOLAK ESPEZIE GUZTIAK 8.538.000 4, 00

VACUNO

BASOKOAK

VACUNO VACAS PARIDAS APTITUD LECHE 120.494 0,125

BASOKOAK SASTRAKETAKO ESPEZIEAK SASTRAKA ERAKO ESPEZIEAK 0 0

VACUNO VACAS PARIDAS APTITUD CARNE 43.701 0,067

BASOKOAK ZUHAITZ ERAKO ESPEZIEAK KONIFEROAK 57.490 0,04

VACUNO MACHOS SEMENTALES 0 0,067

BASOKOAK ZUHAITZ ERAKO ESPEZIEAK HOSTOZABALAK 28.960 0,02

VACUNO MACHOS > 24 MESES ENGORDE 22.325 0,067

BASOKOAK ZUHAITZ ERAKO ESPEZIEAK MISTOAK, 43.225 0,04

VACUNO HEMBRAS > 24 MESES NO PARIDAS APT. LECHE O CARNE 22.325 0, 067

KONIFEROAK-HOSTOZABALAK

VACUNO MACHOS DE 12 A 24 MESES APT. LECHE O CARNE 60.749 0,067

BASOKOAK GABONETARAKO IZEIAK GABONETARAKO IZEIAK 354.460 0,30

VACUNO HEMBRAS DE 12 A 24 MESES APT. LECHE O CARNE 19.674 0,067

LABORANTZA-

VACUNO MACHOS < 12 MESES APT. LECHE O CARNE 60.670 0,067

RIK EZ

VACUNO HEMBRAS < 12 MESES APT. LECHE O CARNE 28.325 0,067

LABORANTZA-

CAPRINO

RIK EZ FAMILIARIK EZ UTZITAKOA (LUGORRIA) 46.000 0,01

CAPRINO CABRAS MADRES 8.090 0,01

AZIENDA

CAPRINO RESTO (CABRITOS, CHIVOS..) 3.037 0,01

ESPEZIEA ARRAZA M.G.E. (EAE) NELU/buru

CUNICULTURA

HEGAZTIAK

CONEJOS CONEJAS MADRES 10.962 0,0075

HEGAZTIAK ARRAUTZATARAKO OILOA 445* 0,0006

EQUINO

HEGAZTIAK ARRAUTZATARAKO GALEPERRA 72* 0,0003

EQUINO POTROS Y ADULTOS 13.818 0,025

HEGAZTIAK GIZENTZEKO GALEPERRA 4* 0,0001

OVINO

HEGAZTIAK GIZENTZEKO OILASKOA (BROILER) 153* 0,0002

OVINO OVEJAS MADRES 10.513 0,0125

HEGAZTIAK HARAGITARAKO OILASKOA (BASERRIKO OILASKOA) 1.452* 0, 001

OVINO RESTO (LECHALES, MACHOS) 2.276 0,0125

HEGAZTIAK AHATEA, ANTZARA 350* 0,001

PORCINO

HEGAZTIAK OSTRUKA 20.000 0,05

PORCINO CERDAS MADRES 17.234 0,025

Marjina gordin hau postu bakoitzeko dela ulertzen da.

PORCIN LECHONES 365 0,001

BEHI-AZIENDA

PORCINO CERDOS DE ENGORDE, VERRACOS Y HEMBRAS 4.102 0,02

BEHI-AZIENDA BEHI UME-EGINAK, ESNETARAKOAK 120.494 0,125

NO PARIDAS

BEHI-AZIENDA BEHI UME-EGINAK, HARAGITARAKOAK 43.701 0,067

APICULTURA

BEHI-AZIENDA HAZITARAKOAK 0 0,067

COLMENAS 8.190 0,007

BEHI-AZIENDA ARRAK, 24 HILABETETIK GORAKOAK. GIZENTZEKO 22.325 0,067

OTROS ANIMALES

BEHI-AZIENDA EMEAK, 24 HILABETETIK GORAKOAK. UMERIK 22.325 0,067 GABEAK, ESNETARAKO EDO HARAGITARAKO

CIERVOS CIERVOS 37.000 0,03

BEHI-AZIENDA ARRAK, 12-24 HILABETEKOAK, ESNETARAKO EDO 60.749 0,067

El margen bruto en ganado se entiende siempre multiplicado por el número de cabezas presente en un momento dado en la explotación, aunque su ciclo de vida sea inferior al año.

HARAGITARAKO

ANEXO II

MÓDULOS PARA LA DETERMINACIÓN DE UTAS
Y DE MARGEN NETO.

BEHI-AZIENDA EMEAK, 12-24 HILABETEKOAK, ESNETARAKO 19.674 0, 067

1.– Cálculo del Margen Bruto Total de la explotación (MBT)

EDO HARAGITARAKO

Para calcular el MBT se multiplican las Has de cada cultivo y las cabezas de cada tipo de ganado presente en un momento dado en la explotación por el Margen Bruto Estándar correspondiente calculado para el año 2000 y que aparece en la columna correspondiente de la Tabla del Anexo I, teniendo en cuenta siempre las explicaciones que aparecen en aquellos cultivos o ganados cuyo Margen Bruto Estándar aparece con un asterisco (*).

BEHI-AZIENDA ARRAK, 12 HILABETETIK BEHERAKOAK, 60.670 0, 067

1.– Cálculo de la Dimensión Económica de la Explotación.

ESNETARAKO EDO HARAGITARAKO.

Para expresar el M.B.T. en Unidades de Dimensión Económica se utiliza la relación 1 UDE = 1.200 EUROS de MBT. Es decir, redondeando 1 UDE = 200.000 PTA de MBT.

BEHI-AZIENDA EMEAK, 12 HILABETETIK BEHERAKOAK, 28.325 0, 067

N.º UDE = M.B.T. explotación / 200.000 PTA.

ESNETARAKO EDO HARAGITARAKO.

Agrupamos las explotaciones en grupos de Dimensión Económica.

AHUNTZ-AZIENDA

GRUPO INTERVALO

AHUNTZ-AZIENDA AHUNTZAMAK 8.090 0,01

1 < 1 UDE de Margen Bruto Total

AHUNTZ-AZIENDA GAINERAKOAK (ANTXUMEAK, BITINAK..) 3.037 0, 01

2 1 a 2 UDE de Margen Bruto Total

UNTXI-HAZKUNTZA

3 2 a 4 UDE de Margen Bruto Total

UNTXIAK UNTXI AMAK 10.962 0,0075

4 4 a 6 UDE de Margen Bruto Total

ZALDI-AZIENDA

5 6 a 8 UDE de Margen Bruto Total

ZALDI-AZIENDA ZALDIKUMEAK ETA HELDUAK 13.818 0,025

6 8 a 12 UDE de Margen Bruto Total

ARDI-AZIENDA

7 12 a 16 UDE de Margen Bruto Total

ARDI-AZIENDA ARDI AMAK 10.513 0,0125

8 16 a 40 UDE de Margen Bruto Total

ARDI-AZIENDA GAINERAKOAK (ESNEKOAK, ARRAK) 2.276 0,0125

9 40 a 60 UDE de Margen Bruto Total

TXERRI-AZIENDA

10 60 a 100 UDE de Margen Bruto Total

TXERRI-AZIENDA TXERRAMAK 17.234 0,025

11 > 100 UDE de Margen Bruto Total

TXERRI-AZIENDA ESNE-TXERRIAK 365 0,001

2.– Obtención de las UTAs y el Margen Neto en función de los módulos de Dimensión Económica:

TXERRI-AZIENDA GIZENTZEKO TXERRIAK, APOTEAK ETA UMERIK 4.102 0,02

Se multiplican las Has de cada cultivo y las cabezas de cada tipo de ganado de la explotación por el coeficiente de la última columna de la tabla del Anexo I que determina las U.T.A.s /Ha o cabeza, teniendo en cuenta también las explicaciones a pie de tabla para aquellas cantidades que llevan un asterisco (*).

GABEKO EMEAK

A continuación se multiplica este total por el coeficiente reductor que aparece en la segunda columna de la siguiente tabla, que relaciona el grupo de dimensión económica en que se encuentra la explotación con el coeficiente reductor correspondiente y con ello obtenemos las U.T,A,s de la explotación.

ERLEZAINTZA

Para hallar el Margen Neto restamos del Margen Bruto el resultado de multiplicar este margen bruto por el coeficiente de gastos fijos según la tercera columna de la tabla siguiente, y con ello obtenemos el Margen Neto.

ERLAUNTZAK 8.190 0,007

Los parámetros calculados para cada uno de los grupos se expresan en la tabla siguiente:

BESTE ANIMALIA

GRUPO COEFICIENTE COEF. DE

BATZUK

REDUCTOR GASTOS

OREINAK OREINAK 37.000 0,03

DE UTAs FIJOS

Aziendari dagokionez, marjina gordina beti ulertzen da une jakin batean ustiategian dagoen abelburu-kopuruaz biderkatua, haien bizi-zikloa urtebete baino gutxiago bada ere.

II. ERANSKINA

NELUAK (NEKAZARITZAKO LAN-UNITATEAK) ETA MARJINA GARBIA ZEHAZTEKO MODULUAK.

1.– Ustiategiaren Guztirako Marjina Gordina (GMG) kalkulatzea.

GMG kalkulatzeko, ustiategiko laborantza bakoitzeko hektareak eta une jakin batean ustiategian dagoen azienda-mota bakoitzeko buruak ondokoaz biderkatu: 2000ko urterako kalkulatu den marjina gordin estandarraz —I. eranskineko taulan dagokion zutabean ageri baita—, kontuan hartuta, betiere, marjina gordin estandarrean izartxoa (*) daramaten laborantza edo aziendetan ageri diren azalpenak.

1.– Ustiategiaren ekonomia-dimentsioa kalkulatzea.

GMG ekonomia-dimentsioaren unitatetan (EDU) adierazteko, erlazio hau erabiltzen da EDU 1 = 1.200 euro GMG. Hau da, kopurua biribilduz EDU 1 = 200.000 PTA G.M.G.

EDU kop. = ustiategiaren G.M.G. / 200.000 PTA.

Ustiategiak ekonomia-dimentsioaren araberako taldetan bilduko ditugu.

TALDEA TARTEA

1 < EDU 1 Guztirako Marjina Gordina

2 1etik 2ra EDU Guztirako Marjina Gordina

3 2tik 4ra EDU Guztirako Marjina Gordina

4 4tik 6ra EDU Guztirako Marjina Gordina

5 6tik 8ra EDU Guztirako Marjina Gordina

6 8tik 12ra EDU Guztirako Marjina Gordina

7 12tik 16ra EDU Guztirako Marjina Gordina

8 16tik 40ra EDU Guztirako Marjina Gordina

9 40tik 60ra EDU Guztirako Marjina Gordina

10 60tik 100era EDU Guztirako Marjina Gordina

11 > 100 EDU Guztirako Marjina Gordina

2.– NELUak eta marjina garbia ateratzea, ekonomia-dimentsioaren moduluen arabera:

Ustiategiko laborantza bakoitzeko hektareak eta azienda-mota bakoitzeko buruak ondokoaz biderkatu: I. eranskineko laukiko azken zutabearen koefizienteaz (koefiziente horrek hektareako edo buruko NELUak zehaztu ditu), kontuan hartuta taularen pean agertzen diren azalpenak, izartxoa (*) daramaten kopuruei buruzkoak.

Ondoren, aurreko guztizko hori ondorengo taularen bigarren zutabean ageri den koefiziente murriztaileaz biderkatu (ustiategia dagoen ekonomia-dimentsioaren taldea eta dagokion koefiziente murriztailea erlazionatzen baititu), eta horrekin ustiategiko NELUak aterako ditugu.

Marjina garbia ateratzeko, honako hau kenduko diogu marjina gordinari: marjina gordina ondorengo taularen hirugarren zutabean ageri den gastu finkoen koefizienteaz biderkatzetik ateratzen den emaitza. Horrela aterako dugu marjina garbia.

Ondorengo laukian ageri dira talde bakoitzarentzako kalkulatu diren parametroak:

TALDEA NELUen GASTU

KOEFIZIENTE FINKOEN

MURRIZTAILEA KOEFIZIENTEA

1 1 0,65
1 1 0,65
2 1 0,65
2 1 0,65
3 1 0,65
3 1 0,65
4 0,8 0,53
4 0,8 0,53
5 0,8 0,53
5 0,8 0,53
6 0,7 0,43
6 0,7 0,43
7 0,6 0,43
7 0,6 0,43
8 0,5 0,26
8 0,5 0,26
9 0,4 0,26
9 0,4 0,26
10 0,3 0,26
10 0,3 0,26
11 0,2 0,26
11 0,2 0,26

Azterketa dokumentala


Análisis documental