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Boletin Oficial del País Vasco

193. zk., 2016ko urriaren 11, asteartea

N.º 193, martes 11 de octubre de 2016


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XEDAPEN OROKORRAK

DISPOSICIONES GENERALES

EKONOMIAREN GARAPEN ETA LEHIAKORTASUN SAILA
DEPARTAMENTO DE DESARROLLO ECONÓMICO Y COMPETITIVIDAD
4280
4280

HUTSEN ZUZENKETA, honako agindu honena: Agindua, 2012ko martxoaren 7koa, Ingurumen, Lurralde Plangintza, Nekazaritza eta Arrantzako sailburuarena. Honen bidez, «Getariako txakolina / Txakoli de Getaria / Chacolí de Getaria» jatorrizko deituraren erregelamendua aldatzen duena.

CORRECCIÓN DE ERRORES de la Orden de 7 de marzo de 2012, de la Consejera de Medio Ambiente, Planificación Territorial, Agricultura y Pesca, por la que se modifica el Reglamento de la Denominación de Origen «Getariako txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria».

Euskal Herriko Agintaritzaren Aldizkaria arautzen duen abenduaren 23ko 217/2008 Dekretuak 18.2.b) artikuluan xedatzen duenez, argitaratzeko bidalitako testuan dauden hutsak edo omisioak Jaurlaritzaren Idazkaritzako eta Legebiltzarrarekiko Harremanetarako Zuzendaritzak zuzenduko ditu, baldin eta nabarmenak badira, dokumentuen esanahia aldatzen ez badute, eta nahasbiderik ez sortzeko komeni bada.

El artículo 18.2.b) del Decreto 217/2008, de 23 de diciembre, sobre el Boletín Oficial del País Vasco, establece que los meros errores u omisiones materiales que se infieran claramente del contexto y no constituya modificación o alteración del sentido de las disposiciones, actos o anuncios, pero cuya rectificación se estime conveniente a fin de evitar posibles confusiones, se salvarán por los órganos que hayan ordenado su inserción, instando la reproducción en el Boletín Oficial del País Vasco del texto o la parte necesaria del mismo con las debidas correcciones.

«Getariako Txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria» jatorrizko deituraren erregelamendua aldatzeko Ingurumen, Lurralde Plangintza, Nekazaritza eta Arrantzako sailburuaren 2012ko martxoaren 7ko Agindua 2012ko uztailaren 17ko EHAAn (139. zenbakia) argitaratu zen. Agindu horren testuan, aurreko paragrafoan adierazitako moduko hutsak aurkitu direnez, zuzendu egiten dira ondoren:

Advertidos errores de dicha índole en el texto de la Orden de 7 de marzo de 2012, de la Consejera de Medio Ambiente, Planificación Territorial, Agricultura y Pesca, por la que se modifica el Reglamento de la Denominación de Origen «Getariako txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria», publicado en el Boletín Oficial del País Vasco n.º 139, de 17 de julio de 2012, se procede a su corrección:

Aginduaren xedapenetako artikulu bakarraren lehenengo puntuan, 2012/3257 (3/2) orrialdean, honako hau dioen lekuan:

En el punto Uno del artículo único de las disposiciones, en la página 2012/3257 (2/3), donde dice:

«Bat.– 13. artikulua honela idatzita geratuko da:

«Uno.– El artículo 13 queda redactado como sigue:

Hauexek dira «Getariako Txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria» jatorrizko deituraren itzalpeko ardoen motak eta beraien ezaugarri analitikoak:

Los tipos y características analíticas de los vinos amparados por la Denominación de Origen «Getariako Txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria», son los siguientes:

● Lortutako gutxieneko alkohol-gradua % 9,5 vol.

● Graduación alcohólica adquirida mínima: 9,5% vol.

● gutxieneko alkohol-gradua: % 9,5 vol.

● Graduación alcohólica total mínima: 9,5% vol.

● Azukreak guztira (fruktosa eta glukosan adierazita): < 9 gr/l.

● Azúcares totales (expresados en fructosa y glucosa): < 9 gr/l.

● Guztizko garraztasuna: > 3,5 gr/l.

● Acidez total: > 3,5 gr/l.

● Garraztasun lurrunkorra. < 0,8 gr/l.

● Acidez volátil: < 0,8 gr/l.

● Sufre dioxidoa guztira: 180 mg/l ardo zurientzat, barrikan hartzitutako ardo zurientzat eta gorrientzat eta 140 mg/l beltzentzat».

● Dióxido de azufre total: 180 mg/l para blancos, blancos fermentados en barrica y rosados y 140 mg/l para tintos».

Honako hau esan behar du:

Debe decir:

«Bat.– 13. artikulua honela idatzita geratuko da:

«Uno.– El artículo 13 queda redactado como sigue:

Hauexek dira «Getariako Txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria» jatorrizko deituraren itzalpeko ardoen motak eta beraien ezaugarri analitikoak:

Los tipos y características analíticas de los vinos amparados por la Denominación de Origen «Getariako Txakolina/Txakoli de Getaria/Chacolí de Getaria», son los siguientes:

● Lortutako gutxieneko alkohol-gradua: % 9,5 vol.

● Graduación alcohólica adquirida mínima: 9,5% vol.

● gutxieneko alkohol-gradua: % 9,5 vol.

● Graduación alcohólica total mínima: 9,5% vol.

● Azukreak guztira (fruktosa eta glukosan adierazita): < 9 gr/l.

● Azúcares totales (expresados en fructosa y glucosa): < 9 gr/l.

● Guztizko garraztasuna: > 3,5 gr/l.

● Acidez total: > 3,5 gr/l.

● Garraztasun lurrunkorra. < 0,8 gr/l.

● Acidez volátil: < 0,8 gr/l.

● Sufre dioxidoa guztira: < 180 mg/l ardo zurientzat, barrikan hartzitutako ardo zurientzat eta gorrientzat eta < 140 mg/l beltzentzat».

● Dióxido de azufre total: < 180 mg/l para blancos, blancos fermentados en barrica y rosados y < 140 mg/l para tintos».


Azterketa dokumentala


Análisis documental