Pintxoak egitea eta ardoekin uztartzea

Sardexka eta koilara ibilbideak

Euskadi gastronomiaren eta ondo jatearen sinonimo da. Bisita gaitzazu euskal sukaldaritzaren sekretu guztiak eta aniztasuna ezagutzeko, bai bertsio popularrenean, bai sofistikatuenean. Zain ditugu gure chefak, pintxoak, Michelin izarrak, eta, batez ere, euskal kulturan erro sakonak dituen ohitura gastronomikoa. Gogoan izan: Euskadi: zaporetsu-zaporetsu.

Gogoan gordeko dituzu

  • Euskal merkatuen koloreak, usainak eta zaporeak.
  • Michelin izarrak dituzten sukaldariak aurrez aurre ezagutzea.
  • Esperientzia gastronomikoen mundu bat.
  • Jatorri deitura eta Eusko Labela duten produktuak.
  • Sagardoaren kultura eta txotxa.
  • Euskal gastronomiaren sekretuak ikastea.
  • Txakolina, Euskadiko ardo paregabea.
  • Arabako Errioxako ardo famatuen upeltegiak.

Gomendioak

  • Gernikako merkatua (astelehena), Tolosako merkatua (larunbata) eta Ordiziako merkatua (asteazkena).
  • Hautatu lo egiteko tokia; nekazal turismoko establezimendu eta landa etxe ugari daude.
  • Kostaldean, lo egiteko tokia aurrez erreserbatzea komeni da.
  • Arabako Errioxako herrietako ardo jaiak, urtean zehar.
  • Erreserbatu aurrez Arabako Errioxako upeltegiak eta jatetxeak.
  • Txakolindegiak bisitatzeko, aurrez egin behar da erreserba.
  • Santo Tomas eguneko merkatua Bilbon eta Donostian, abenduan.