Turismo, Merkataritza eta Kontsumo Sailak eta ostalaritza-elkarteek sentsibilizazio-kanpaina bat bultzatu dute, euskal ostalaritza-establezimenduetan pandemiari aurre egiteko erabilera onei buruz

2021-03-20

Euskadiko hiru lurraldeetako ostalaritza-elkarte profesionalek, Eusko Jaurlaritzako Turismo Sailarekin lankidetzan, sentsibilizazio-kanpaina bat abiarazi dute higiene- eta osasun-neurriak behar bezala betetzeko.
Kanpaina 2020ko udan garatu zen ekintza baten jarraipena da, eta haren helburua da euskal herritarrei oro har, eta bezeroei eta ostalariei bereziki, ostalaritza-arloan pandemiaren transmisioa geldiarazteko jardunbide egokien berri ematea.

Neurri horiei buruzko informazioa emango da.Maskara etengabe eta egoki jarrita egon beharko da (ahoa, sudurra eta kokotsa estalita, kontsumitzeko unean izan ezik). Baita eskuak garbitzea ere, establezimenduetako sarreretan gela hidroalkoholikoa eskuragarri jarriz. Bestalde, pertsonen arteko metro eta erdiko distantzia bermatuko da mahai desberdinetan, lokalen barrualdean zein kanpoaldean. Era berean, barran edo zutik kontsumitzea debekatuko du ekintzak. Barruan zein kanpoan, erabiltzaileek mahaian eserita kontsumitu beharko dute. Eta, azkenik, gogoratuko da une honetan osasun-agintariek gehienez ere lau pertsona biltzen dituztela. Horretarako, kanpainaren helburua bi mahai edo gehiago elkartzea bezalako praktikak saihestea da.
Kanpaina didaktikoa izan nahi du, eta Euskadiko ostalaritza-inguruneetan jardungo duten informatzaile-taldeek garatuko dute. Jarduerak, batez ere, jende asko biltzen den uneetan egingo dira. Dinamizatzaileek maskara bana banatuko diete bezeroei.