Tapiak kalitatezko tokiko produktuak kontsumitzeko deia egin du GOZOAaren aurkezpenean

2020.eko abenduak 18

Arantxa Tapia sailburua GOZOA Gipuzkoako Artisau Gozogileen Elkartearen aurkezpenean izan da gaur goizean. Bere hitzaldian, albiste on gisa definitu du erakundearen sorrera.

"Garrantzitsua da elkarrekin lan egitea, - esan du Tapiak- sektore gisa dituzuen beharrak, erronkak eta indarguneak identifikatzeko. Horrela, aldaketei modu eraginkorragoan eta efizienteagoan aurre egin ahal izango zaie. Horregatik,

sektorearen egituraketa garrantzitsua da. Elkarrekin indartsuagoak gara ".

“Euskadiko elikadura-katearen parte zarete. Kate horren parte zarete produktu naturalen eraldatzaile gisa. Ekonomiaren zirkularraren parte zarete: zero kilometroaren eta trazabilitate bermatuaren parte, baita produktuaren oinarrizko osagaietan jasangarritasunarekiko konpromisoaren parte ere.

Sailburuak "tokiko produktua, kalitatezko produktua eta sasoiko produktua kontsumitzeko" deia egin dio gizarteari. “Horrela- gaineratu du- gure kultura, ohiturak eta, beraz, gure ekonomia bultzatzen lagunduko dugu ".