Elikadura, Landa Garapena, Nekazaritza eta Arrantza Saila

Gastrobikain 2025 - Gastronomia-kalitatearen sustapenerako programako minimis-araubidean laguntzak

[GASTROBIKAIN]

Deskribapena


Xedea

Gastronomiaren sektorean estrategikotzat jotzen diren ekimen gastronomikoak babestea.

Horretarako, bi laguntza-lerro ezarri dira:

a) Proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programa. Helburua da gastronomian edo sukaldaritzako eta/edo sukaldaritzako goi-mailako zikloan unibertsitate-graduetan titulazioa duten pertsonek hasitako gastronomia-negozioak bultzatzea, kalitatea bereizgarri izango duen establezimendu gastronomiko berri bat abian jartzeko.

b) Bikaintasuna sendotzeko programa. Helburua ibilbide eta kalitate aitortua duten establezimendu gastronomikoak babestea da, sektorearen kalitate-estandarretan eta -egiaztapenetan haien aintzatespena hobetzeko, bereziki nazioartean aintzatetsitako gastronomia-gidetan eta bikaintasun gastronomikoko rankingetan.

Programa bakoitzaren ezaugarriak direla eta, eskatzaile bakoitzak programetako bat bakarrik aukeratu ahal izango du.

Aurrekontuko zuzkidura

750.000 €

Prestazio ekonomikoa

Agindu honetan jasotako laguntzak finantzatzeko baliabide ekonomikoak Euskal Autonomia Erkidegoko Aurrekontu Orokorretan horretarako ezarritako kredituetatik datoz soilik, eta 750.000 eurokoak dira; horietatik 250.000 euro 2025eko ekitaldiko ordainketa-kredituari dagozkio, eta 500.000 euro 2026ko ekitaldiko konpromiso-kredituari.

Gehieneko zenbateko horretatik, 250.000 euro proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programara bideratuko dira, honela banatuta: 100.000 euro 2025eko ordainketa-kredituaren kargura, eta 150.000 euro 2026ko konpromiso-kredituaren kargura.
Gainerako zuzkidura, hau da, 500.000 euro, bikaintasuna finkatzeko programara bideratuko da; horietatik, 150.000 euro 2025eko ordainketa-kredituari dagozkio, eta 350.000 euro, 2026ko konpromiso-kredituaren kargura.

Ildoetako baten zuzkidura agortzen ez bada, sobera geratu den kopurua beste lerroari gehituko zaio, baldin eta lerro horretan diruz lagundu daitezkeen proiektuak geratuko balira.

Laguntza hauek itzuli beharrik gabeko dirulaguntzak izango dira, kopuru hauekin:

• Negozio gastronomikoen proiektu berriak: diruz lagundu daitekeen inbertsioaren % 40 gehienez, proiektu bakoitzeko 50.000 euroko mugarekin.

• Bikaintasuna sendotzea: diruz lagundu daitekeen inbertsioaren % 40 gehienez, proiektu bakoitzeko 80.000 euroko mugarekin.

Nori dago zuzenduta


Gastrobikain laguntzen onuradunak

- Euskal Autonomia Erkidegoan kokatutako negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duten edo hartu duten pertsona fisikoak.

- Nortasun juridikorik gabeko erakundeak, hala nola ondasun-erkidegoak, sozietate zibilak edo antzekoak, baldin eta negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duen pertsona gutxienez negozioaren % 10en titularra bada eta negozio hori Euskal Autonomia Erkidegoan kokatuta badago. Dirulaguntzen Araubidea arautzen duen Legearen 11.4 artikuluarekin bat etorriz, "berariaz adierazi beharko dira, bai eskabidean, bai dirulaguntza emateko ebazpenean, elkarteko kide bakoitzak bere gain hartu dituen gauzatze-konpromisoak, bai kide bakoitzak aplikatu beharreko dirulaguntzaren zenbatekoa, eta horiek ere onuraduntzat hartuko dira. Nolanahi ere, elkartearen ordezkari edo ahaldun bakar bat izendatu beharko da, onuradun gisa taldeari dagozkion betebeharrak betetzeko ahalmen nahikoarekin. Elkartea ezin izango da desegin Euskal Autonomia Erkidegoko Ogasun Nagusiaren eskubideei buruz legez aurreikusitako preskripzio-epea igaro arte ".

- Sektore pribatuko pertsona juridikoak: negozioaren zuzendaritza gastronomikoa edo sukaldea bere gain hartuko duen pertsona gutxienez negozioaren % 10en titularra denean eta negozio hori Euskal Autonomia Erkidegoan kokatuta dagoenean soilik.

- Bi laguntza-ildoetarako, proiektu gastronomiko berriak sustatzeko programarako eta bikaintasuna sendotzeko programarako, onuradunak pertsona fisikoak, nortasun juridikorik gabeko erakundeak eta sektore pribatuko pertsona juridikoak izan ahalko dira.

Betekizunak

  • A) Eskatzailearenak:

  • B) Proiektuarenak:

Erakundeak


Deitzen duen erakundea

  • Elikadura, Landa Garapena, Nekazaritza eta Arrantza / Elikadurako eta Landa Garapeneko Sailburuordetza > Elikagaien Politika eta Industriako Zuzendaritza

Ebazten duen erakundea

  • Elikadura, Landa Garapena, Nekazaritza eta Arrantza / Elikadurako eta Landa Garapeneko Sailburuordetza > Elikagaien Politika eta Industriako Zuzendaritza

Kontaktu-informazioa


Adolfo Menoyo Puelles

Telefonoa: 945 01 97 10

E-maila: a-menoyopuelles@euskadi.eus

Maite Jainaga Martinez

Teléfono: 945 01 96 32

E-mail: m-jainaga@euskadi.eus

Zuzenean: Herritarrentzako arreta zerbitzua

Kodea

1075908

Eskabidea eta dokumentazioa aurkeztea


Tramitazio elektronikoko aplikazioan sar zaitez hurrengo botoiaren bitartez.

Oharrak:

Ez duzu formularioa saio bakar batean bete, sinatu eta bidali behar. Nahi baduzu, Administrazioaren sistema informatikoan gorde dezakezu, eta hurrengo saioetan prozesua jarraitu.

Administrazioak betetako datuak hilabete baten epeaz gordeko ditu. Betiere, araudian ezarritako epe barruan aurkeztu beharko da.

Eskabide-orriara sartu hurrengo botoiaren bitartez.

Ebazpena eta errekurtsoak


Ebazteko epea

Deialdia indarrean sartu eta gehienez sei hilabeteko epean eman eta jakinaraziko da ebazpena.

Isilbidearen ondorioak

Gaitzetsiak

Hirugarrenaren datuen alta edo aldaketa "Hirugarrenaren Erregistroan"


Administrazioak laguntzak eta diru-laguntzak ordaindu ahal izateko, Eusko Jaurlaritzako Ogasun eta Ekonomia Saileko Kontrol Ekonomikoko Bulegoaren datu-basean sartuta egon beharko duzu.

  1. Bete eta inprimatu itzazu eskatutako inprimakiak, inprimakirik badago.
  2. Presta ezazu eskatutako dokumentazioa.
  3. Aurkeztu dokumentazio guztia adierazitako lekuren batean.
Datuen alta / doakion hirugarrena
  • Nazioarteko ordaindetaren kasuetan aukeratu inprimaki hau.

  • Inprimaki hau aukeratu nazioarteko- ordaindeten kasuetan.

Beste tramite batzuk