Gastronomia osasuntsuari buruzko elkarrizketak

190404_lk_dialogos_159.jpg

2019.eko apirilak 05

Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaien Politikako sailburuordeak, Bittor Orozek, Elena Arzak sukaldiarekin eta Estibaliz Gamboa Donostialdea ESIKO Paziente Aktiboa programako arduradunarekin parte hartu du Osasuntsu Kuzinatzen eta Berritzen: “Birpentsatzen” foroan, gizartearen osasuna zaintzeko elikaduraren garrantziari buruz elkarrizketan aritzeko.

Oroz, Arzak eta Gamboak gastronomia osasuntzu baten oinarria produktuen kalitatea eta segurtasuna izan behar dela azpimarratu dute. Eta bertako Km 0 produktuek bi ezaugarri hauek betetzen dituztenak direla, kontsumitzaileei ziurtasuna eta konfidantza emanez.

Oroz sailburuordeak herritarrak elikadura jasangarri bat lortzeko egin behar den aldaketaren sustatzaile nagusiak izatea deitu ditu.

Topaketa hau “Etika, humanismo eta zientzia elkarrizketak” zikloaren 12. edizioaren esparruan ospatu da Donostiako Kursaalean.