Ekonomiaren Garapen eta Azpiegitura Saila

Berme-markak

Berme-markak

Berme-marka ondoko modu honetaz definitzen da:

  • Grafikoki iridukatu daitekeen edozein ikur
  • Bere titularraren kontrol zein baimenpean enpresa multzo anitz batek erabilitakoa.
  • Aplikatzen zaien produktuek edo zerbitzuek komuneko eskakizunak betetzen dituztela egiaztatzea; bereziki, beren kalitateari, osagarriei, jatorri geografikoari, produktuaren baldintza teknikoei edo elaboratzeko moduari, eta zerbitzua emateari dagokienez.

Egun Euskadin ondoko berme-marka hauek daude:

Eusko Label:

- Euskal baserriko arrautza / Huevo de caserío vasco
- Euskal baserriko oilaskoa / Pollo de caserío vasco
- Euskal esne bildotsa / Cordero lechal del País Vasco
Hegaluzea eta hegalaburra / Bonito del Norte y Atún rojo
- Euskal esnea / Leche del País Vasco
- Euskal eztia / Miel del País Vasco
Arabako Patata / Patata de Alava
- Ibarrako piparrak / Guindillas de Ibarra
Kalitateko euskal tomatea / Tomate de calidad del País Vasco
Euskal babarrunak / Alubias del País Vasco
- Euskal Baserri
- Euskal Sagardoa
- Baserriko Haragia

>> Sarrera

Azken eguneratzea: 2012/06/06