JASANGARRITASUNERAKO HEZKUNTZAKO XXVI. TOPAKETAK
"Zer jan, hura izan. Elikaduraren erronkak jasangarritasun hezkuntzan"
Ekitaldi-deskribapena
HELBURUAK
- Irakasleek eta Eskolako Agenda 21 proiektuan diharduten erakunde laguntzaileek elkar topatzeko eta hausnarketa egiteko aukera izatea.
- Ikastetxeetan elikadura arduratsuaren alde egiten diren esperientziak ezagutzea.
- Elikaduraren ingurumen problematikak hobeto ezagutzea.
EGITARAUA
09:00-09-15 Erregistratu eta dokumentazioa jaso
09:15-09:25 Jardunaldiaren aurkezpena
- Lucia Torrealdai, Hezkuntza Berriztatzeko Zuzendaria.
- Aitor Zulueta, Natura Ondare eta Klima aldaketako Zuzendaria.
09:30-11:30 Ikastetxeen esperientziak:
9:30-11:00
- Jantokiaren diagnostikoan, ikaslea protagonista CEIP Luis Ezeiza LHI (Eskoriatza)
- Baratze eta zukua proiektua. Olabide Ikastola (Vitoria-Gasteiz)
- Elikagai bankuen esperientzia. CEIP Alonsotegi HLHI (Alonsotegi)
- Jantokian tokikoa eta ekologikoa. CEIP Allende Salazar HLHI (Gernika)
- Ikastetxeko hondakin organikoen kudeaketa. CEIP Zubizarreta HLHI (Igorre)
- Tupper solidarioa eta baratzea. Lauro Ikastola (Loiu)
11:10-11:30 Galdera txanda
11:30 Kafea eta infusioak
12:00-12:10 Ikasleen ekarpena. Palma olioaren lana IRAES Sarean. Egibide (Gasteiz).
12:15-14:00 Gogoetarako momentua: Elikadura eta ingurumen problematika. Inpaktuak ezagutzetik ekintza positibora:
12:15 Testuingurua
- Mirene Begiristain (EHU): Problematikaren inguruko “titular batzuk”.
- Maria de Santiago (CEA): Estrategia agroalimentaria de Vitoria-Gasteiz.
12:40-12:45 Galdera txanda
12:50 Ikastetxeko jantokiak eta baratzeak:
- Irantzu Duro (EHIGE eta Bidezko Elikadura). Eskola jantokiak EAEn.
- Jakoba Errekondo. Bizi baratzea ikastetxeetan.
13:40-14:00 Galdera txanda
14:00 Agurra. Amaiera.
*Topaketak eragindako ingurumen inpaktuak murrizteko “Erronka Garbia” zigiluaren eskakizunak beteko dira
Informazio zehatza
Ekitaldi-mota:
Jardunaldia
Hasiera data:
Amaiera data:
Ordutegia:
09:00 - 14:05
Izen-ematea